Graffiti verwijderen

Graffiti

Graffiti een vorm van ongewenst vandalisme, daders zijn onvindbaar en u als eigenaar draait voor de kosten op.

Wat is graffiti?

Graffiti is een afbeelding gemaakt met verf, vaak afkomstig uit een spuitbus, die u tegenwoordig veel in het straatbeeld tegenkomt. De verf wordt gespoten op verschillende ondergronden van gevels van bedrijfspanden en huizen, op monumenten, auto’s, treinen en openbare gelegenheden. De ongewenste verf afbeeldingen, ook wel muurschilderingen genoemd wordt door een aantal mensen gezien als kunst, maar door de meeste als vandalisme en veroorzaakt irritatie. Het verwijderen van deze ongewenst tekeningen en teksten is een dure (soms) tijdrovende klus.

Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen kan op verschillende manieren gedaan worden. Afhankelijk van het soort verf en de ondergrond van uw gevel wordt er bepaald welke manier het meest geschikt is.

Stofvrijstralen met onderdruk
Bij het stofvrijstralen met onderdruk wordt een klein gedeelte van de gevel in onderdruk gezet waardoor je geheel stofvrij kunt stralen Hierbij wordt gebruik gemaakt van bv. Kleine glasdeeltje, zand, e.d. Deze methode is zowel buiten als binnen toe te passen.

Stoomreinigen
Stoormreinigen, ook hoge druk wel reinigen genoemd, is een vrij eenvoudige vorm van reiniging. Water wordt verwarmd tot bijna 100 graden  en met een hogedrukspuit tegen de gevel gespoten. De verf laat los en wordt er vervolgens makkelijk eraf gespoten.

Chemisch reinigen
Bij deze methode wordt de ongewenste tekeningen of teksten behandeld met een chemisch middel, waardoor de verf daarvan los weekt en verwijderd kan worden. Het reinigen met chemische middelen wordt steeds milieuvriendelijker doordat de middelen steeds meer biologisch afbreekbaar worden gemaakt.

Uw gevel beschermen tegen graffiti.
Uw kunt uw gevel laten behandelen met een anti-graffiti middel. Het anti-graffiti middel zorgt er voor dat in het vervolg de graffiti makkelijker van uw gevel te verwijderen is.