GEVELREINIGING & HYDROFOBEREN

Gevelreiniging is veelomvattend.
Doordat er verschillende ondergronden zijn en meerdere soorten vervuiling is er geen pasklare oplossing voor elk type gevel. Hiervoor zijn verschillende methodes, soms is alleen reinigen voldoende, dit soms in combinatie met het voegwerk en impregneren.

Een aantal voorbeelden van methodes van gevelreiniging zijn:
Reinigen met stoom: Deze methode wordt voornamelijk gebruikt bij lichte vervuiling bijv. mos. Water wordt verwarmd tot boven de 100 graden en met een hogedrukspuit tegen de gevel gespoten.

Chemisch reinigen: Bij deze methode wordt de vervuiling behandeld met een chemisch middel, waardoor het vuil los weekt en daarna verwijderd kan worden. Denk hierbij aan verfresten of roet. 
Het reinigen met chemische middelen wordt steeds milieuvriendelijker doordat de middelen steeds meer biologisch afbreekbaar worden gemaakt.

Stralen: Deze methode wordt gebruikt bij zware vervuiling. Water wordt vermengd met een mild straalmiddel bijv. zand en dan op de wand aangebracht. Ook is het mogelijk om droog en stofvrij te stralen, zowel binnen als buiten.

Waarom is gevelreiniging belangrijk?
Het is vooral nodig omdat het zowel de uitstraling als de levensduur van uw pand verbetert.
Onbehandelde schade aan uw gevel kan wanneer het onbehandeld blijft grote schade toebrengen, zowel binnen als buiten.

Hydrofoberen

Bij hydrofoberen wordt uw gevel of dak bespoten met een middel om deze waterafstotend te maken.
De dakpannen of gevelstenen worden doordrongen door het middel wat ervoor zorgt dat  er geen water meer doorgelaten wordt. Hierdoor kunnen er geen algen meer op groeien en kan het water geen schade meer aanbrengen wanneer het doordringt.

Waarom zou u hydrofoberen:
Omdat het niet alleen beschermd tegen water, maar het verlengt ook de levensduur en verhoogt u hiermee ook de waarde van uw pand. Eenmaal behandeld zorgt er ook voor dat het reinigen in de toekomst makkelijker zal gaan omdat het vuil zich minder goed kan hechten aan het oppervlak.
Nog een goede bijkomstigheid is dat wanneer u uw dak of gevel laat hydrofoberen deze ook brandwererend worden, waardoor het een stuk veiliger is.

Het hydrofoberen van uw pand is geen langdurige klus. Meestal kan het plaatsvinden binnen één dag, waarna het minimaal 24 uur moet drogen voor een goed resultaat.