VLOERREINIGING

Specialistisch vloeronderhoud

Een vloer wordt in het algemeen vaak gebruikt. Het regelmatig reinigen, onderhouden en beschermen van uw vloeren zorgt voor een goede uitstraling van uw bedrijf, tevens zorgt dit voor een langere levensduur van uw vloeren. Uw schone vloer draagt bij aan het visitekaartje van uw organisatie of bedrijf, Flexclean is gespecialiseerd in het reinigen, onderhouden en beschermen van vloeren.

Vloerreiniging en onderhoud vereist kennis en vakmanschap. Het gebruik van de juiste middelen en methodes zijn essentieel voor de levensduur van uw vloer. Voor het duurzaam reinigen gebruikt Flexclean zoveel mogelijk milieuvriendelijke producten.

Specialistisch vloeronderhoud

  • Strippen en conserveren van vloeren
  • Re-coaten of highspeedsprayen van marmoleum- of linoleum vloeren
  • Nat en/of droog reinigen van vloerbedekking en tapijt
  • (machinaal) schrobben van vloeren
  • Polijsten en kristalliseren van o.a. natuurstenen vloeren
  • Schuren en behandelen van houten- en parketvloeren

Naast de verschillende vloeronderhoud technieken, kunt u bij Flexclean ook terecht voor het professioneel laten reinigen van tapijten. Het reinigen gebeurt door middel van shamponeren, bonnetsprayen en sproei-extractie technieken.

Strippen en Conserveren

Linoleum- en/of marmoleumvloeren zijn duurzame vloeren. Wanneer deze goed onderhouden worden kunt u hiervan de levensduur wel verlengen tot 30 jaar. Onderhoud zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar ook makkelijker onderhoud in de toekomst en voor een verzorgde uitstraling van uw gebouw.

Wanneer het om een bestaande vloer gaat, begint het onderhoud bijna altijd met het strippen en conserveren van de vloer. Het vuil en de aanwezige polymeerlagen worden van de vloer verwijderd.

Bij het strippen bestaan de werkzaamheden voor 75% uit machinale reiniging en behandeling.

Wanneer bij de vloer alle oude polymeerlagen en vervuiling is verwijderd, wordt de vloer geneutraliseerd (PH7) zodat deze met een sealer behandeld kan worden. De sealer sluit de poriƫn van de vloer, vervolgens wordt de vloer met minimaal 2 lagen polymeer, afhankelijk van de leeftijd van de vloer en de eisen voor de slijtvastheid. Voor de afwerklaag is er een keuze uit verschillende glansniveaus.

Wanneer een vloer gestript en geconserveerd is kan de vloer onderhouden worden met een sprayreiniging. Afhankelijk van het pand en gebruik is gemiddeld 1 keer per jaar nodig om de vloer te schrobben en te voorzien van een nieuwe polymeerlaag. Let op! Het beste is om eens in de 5-7 jaar de vloer te laten strippen om te zorgen dat de opbouw van polymeer in de randen verwijderd wordt. Met het gebruik van onze methodes en ervaring kunnen wij dit terugbrengen naar een keer per 10 jaar.

Vloeronderhoud van hoge kwaliteit
Laat u vrijblijvend adviseren door Flexclean of vraag eventueel een proefstuk aan voor dat u besluit de vloer in zijn geheel te laten behandelen.